ඇඹරැල්ලා අච්චාරුක්
ලෙස ඔබ කොතෙකුත් කාලා ඇති බව ඔබට මතක ඇති. ඒත් ඒවායේ
ගුණය පිළිබදව සමහරක් විට ඔබ නොදන්නවා විය
හැක. ඒත් රෝග රැසකට ගුණ
දෙන ඇඹරැල්ලා වල අමිල තිත්ත යන රසය අඩංගු වේ. මෙහි පෝෂ්ය
පදාර්ථ කිහිපයක්ම අඩංගු ඇඹරැල්ලා වල විටමින් සී ඇති නිසා ශරිරයට ප්රතිශක්තිය ද
ලැබේ. එසේම මෙහි ප්රතිඔක්සිකාරක
ගුණය නිසා තුවාල සූවවීමට කොලජන් නිපදවීමට වැදගත් වේ. තවද අඹරැල්ලා ආහාරයට ගැනීමෙන් ආමාශගත රෝග සහ ජීර්ණ
පද්ධතියේ රෝග සදහා ඉතා ගුණදායක වේ. ඇඹරැල්ලා දියවැඩියා රෝගයට ද ඉතා ගුණ ලබාදෙන ඔෟෂ්ධයකි. ඇඹරැල්ලා ආහාරයට ගැනීමෙන් බෝහෝ රෝග
වළක්වාගත හැක ස්පොන්ඩියස් ඩල්සිස් [Spodias dulcis] යන
උද්භිද නාමයෙන් හදුන්වන ඇඹරැල්ලා ගෝල්ඩන් ඇපල් ලෙස ද හදුන්වයි.
No comments :
Post a Comment